2009. február 27., péntek

Lebegés / Fly away..

Végre hétvége! Már nagyon jól jött, olyan álmos és fáradt vagyok... Hihetetlenül kimerítő hét volt, annak ellenére, hogy szinte alig volt valami "akció"... De mindjárt jön a Lebegés, az Álom..



Oh, it's finally weekend! It has come in the best time, I'm so tired and sleepy.. This week was very tiring (and also boring), although there wasn't any "action"... But now comes the Hovering, and the Dream..
PS:The song of Nickelback is just fit this picture.: "I am so high I can hear heaven..."

2009. február 24., kedd

Világ / The World

Ma elgondolkoztam a világon. És az embereken. Olyan különös, hogy én ebben a pillanatban itt ülök és írom a bejegyzést, éjjel van, majdnem éjfél, más pedig, a világ másik oldalán talán épp most kel fel, megy iskolába vagy a párja kezét fogva sétálgat a napsütésben. Furcsa és egyben csodálatos.



Today I've reflected on the whole world. And on the people of It. It's so strange that I'm still sitting here and writing this post, it's already night, almost midnight, and an other person on the other side of the world is maybe still waking up, going to school or holding the hand of the partner in the sunshine. It's a bit weird but wonderful.

2009. február 22., vasárnap

Az ötödik / The Fifth

Itt az ötödik bejegyzés. Az ötös a kedvenc- és egyben szerencseszámom. Ötödikén születtem, hiszonÖtödikén van a névnapom, és eddigi életemben rengetegszer segített nekem az ötös. (Főleg a suliban.. :)) Szóval ez egy jelentős szám. Ígyhát ebben szerettem volna megköszönni az eddigi kedvességet, a kommenteket és az olvasást. Köszönöm! :)


Yeah, this is a heart in a watermelon. This is For You, Bloggers. :)

Here is the Fifth post! The Five is my favourite- and lucky number in one. I was born on the Fifth , my nameday is on the twenty-Fifth, and in my life so far the Five have helped me many times. (Especially at school.. :)) So this is a significant number. So, in this post I would thank everybody for their kindness, comments and reading. Thank you! :) xoxo

2009. február 21., szombat

Dögunalom / Everything is boring

Helyzetjelentés. Kint hideg van, az ég még mindig szürke, Még a hó is esik néha. Bent szintén hideg van, és minden szürke. De legalább a hó nem esik... Rásztántam magam pár portré készítésére, meg a macskát sem hagytam békén. Közös kép azonban nem született. Túl élesek a karmai...





After some days I'm writing again.. It's a short summary of the day. Not an interesting thing I know. There is cold outside and the sky is still grey. And it's also snowing sometimes.. Inside there is also cold and everything is grey and boring. But there isn't any snow at least.. But finally I took some (self)portraits, and about the cat too. But with her I didn't make any photo. Her claws are too sharp..

2009. február 15., vasárnap

Éjjeli bagoly / A night owl

Hehe, folytatom régi jó szokásom, és éjjel van nappal számomra. Most nálunk hajnali 2 van, csak hogy igazoljam, miért is írtam az első mondatot.
Gondolkoztam, és rájöttem, hogy mi is a baj az én technikámmal fényképezés terén. Én és a gépem nem vagyunk még egy páros... Úgyértem nem cipelem folyton magammal, mert egyszerűen nem tudnám elővenni csak úgy az utcán, és kattintgatni, mindenki szeme láttára. Azt a sok rosszalló tekintet, hajjaj... Meg kéne tanulnom ezt. Fényépezés=feltűnés. Nemrég láttam egy műsort, amiben az éppen fényképezni tanuló srác azt mondta, hogy még meg kell szoknia, hogy a fényképezéshez gyakorlatilag rengeteg bátorság kell, pedig ő aztán egy igazi félénk egyén..
Hát igen, pimaszság is kell ahhoz, hogy csak úgy bárkit bárhol, bármikor... Hosszú az út a profizmusig.. ^^
I'm following my good old habit, and the night is the day for me. Now it's 2 at night by us, just to verify, why I've wrote my first sentence.
I have thought about and find out, what's exactly the problem with my technic in photography. Me and my camera aren't ONE couple.. So I mean I don't take it with me always, because I can't do it, just take it out in the street, and click, click, before everybody's very eyes... How many disapproving looks, OMG... I can imagine this. I should learn this. But taking pictures is sensation. Not long ago I had seen a tv-programme, a guy, who just learned photography said in it, that he must learn, that for photography you have a lot of courage, although he's a shy guy.. Yeah, you need also a bit cheek to "anybody, anywhere, anytime"... Yeah, it's a long way to get professionel.. ^^

Itt a második / The Second One


Az első bejegyzésemnél sikeresen elcsesztem a betűtípusokat az előbb. Pedig még csak nem is péntek 13 van...
Ma egy képet sem tudok csinálni. Az idő pocsék, az ég szürke és a szél is fúj. Nyarat akarok és szép napsütéses időt, ahol csak úgy ezerszámra lehet csinálni a képeket.

In my first post here I have destroyed the font types. Although it isn't Friday 13 today...
Today I can't make any photos. The weather is ugly, the sky is gray and the wind is blowing too. I want summer, and beautiful sunny weather, when thousands of pictures could be taken.

So, this on the top is one of my pics from the last year. Oh yeah, Happy Valentine's! :D

2009. február 14., szombat

A kezdet / The Begin


Üdv. Milyen érdekes, hogy éppen Valentin-napon kezdem el írni életem sokadik (vagyis 3.) blogját. :) Az még érdekesebb lett volna, ha tegnap kezdem, mert hát péntek 13 sokkal misztikusabb. Abban a reményben hoztam létre a blogot, hogy kezdő fotósként eddig nem igazán profi képeimet valaki megnézi, véleményt alkot róluk. Esetleg felfedeznek. Vagy felhasználják a képeket valami jó helyen. :) Ja és az angolul olvasóknak mondom: sok a helyesírási hibám, de azért talán el lehet olvasni, amit írok.
Sok pusz. Blanka

Hi All! How interesting to begin my 3. blog on Valentine's Day. :) It would be more interesting, if I began it yesterday, because the Friday 13th is more mysterious. I've created my blog beacuse I'm a beginner in photography and I hope that somebody will watching my photos, and will make comments. Or I would be discovered. Or somebody would use my pictures somewhere... :) Oh, and I would also say: I have many spelling mistakes, but I hope it can be read, what I write. Lot of Love. Blanka